Tradíció és szakértelem a gyártótól

Stílusok

2016. dec. 27

Stílusok

„A jó stílus nem nemcsak vizuális üzenet, hanem annál sokkal több: az emberi tulajdonságok egyértelmű megnyilvánulása.” 

Ralph Lauren

 

Ha kimegyünk az utcára igazán színes képet kapunk az öltözködési stílusokól. Keveredik a klasszikus a casual-lel, sportos az elegánssal és még sorolhatnám. Mindez többet jelent az átlagos öltözködésnél, mégpedig életstílust adó eligazodási pontokat, ugyanis az egyes stílusok határai elmosódnak. Íme néhány kedvet stílus!


Klasszikus stílus

E stílus követői számára a minőség, az egyszerűség és az elegancia előbbre való, mint az aktuális divat. Megjelenésük nem hivalkodó, a természetes és egyszerű fazonok uralják a ruhatárukat. A kiegészítők sem feltűnőek, inkább visszafogottak, de elegánsak.

klasszikus férfi öltöny stílus


Lezser stílus

A lezser stílus – legyen szó akár business casual ruházatról (munkahelyi laza viselet), akár street casual öltözékről (utcai laza viselet) – két kulcsszava a kényelem és a divatosság. A lezser ruházat magától értetődően laza, viselni kényelmes és fesztelen érzés, de csak akkor stílusos, ha az öltözék minden egyes darabja divatos. Fontos, hogy a ruházat tükrözze azt a könnyedséget és természetes stílusérzéket, mellyel viselője aznapi szettjét összeállította.


Minimalista

A stílus a minimalizmusban, az 1960-70-es évek egyik modern művészeti irányzatában gyökerezik. Ahogyan a minimalista művész letisztult, egyszerű alkotásait minimális eszköz- és anyaghasználattal hozza létre, úgy a minimalista ruhákról hiányzik minden felesleges részlet, minden zavaró minta, szabásvonal és színkombináció, s az eredmény hasonlóan dísztelen, a feltűnést mellőző, mégis roppant kifinomult és elegáns lesz.


Dandy

Ma is dandynek nevezhetjük azokat a férfiakat, akik ruhatárukat különösen igényesen és változatosan állítják össze. Akiknek a klasszikus jólöltözöttség ma is a sorvezetőjük, akik előszeretettel viselnek együtt nagy-mintás kelméket, mintás inggel és nyakkendővel, szőrmével és különleges színvilágú darabokkal. A dandy az élet minden helyzetében máshogyan, választékosan öltözködik, keveredik nála a különc megjelenés, az igényesség, a klasszikus értékek kritika nélküli tisztelete, intelligenciával és a szellemességgel ötvözve. Ruhatárában békésen megférnek az elegáns darabok a casual hangulatúakkal, ezek kombinálása által teszi magát emlékezetessé, ezért lesz ő, a dandy, aki gondolkodva öltözködik. Stílusának éppen az a lényege, hogy fantáziával, szabad könnyedséggel viseli együtt a meg nem szokottakat, és teremt ez által sajátságosan egyedit. Ez a kitalált, mégis könnyed, emlékezetes stílus.