Tradíció és szakértelem a gyártótól

Nadrágkörkép

2016. nov. 06

Nadrágkörkép

„A stílusnak éppen az a lényege, hogy mindig jelen van: a fehér pólós és farmeres öltözet mezítlábas vászoncipővel éppen annyira egyedi, mint a méretre szabott, mélykék szmoking hófehér inggel, kézzel kötött nyakkendővel és fekete lakk oxford cipővel.”

Schiffer Miklós

A szezon legdivatosabb darabjai a minden változatban és kollekcióban feltűnően keskeny vonalú nadrágok határozzák meg. A keskenyszárú nadrágok kényelméről és formaállóságáról a szövetek sztreccs anyaga gondoskodik, ami különösen a szuperrugalmas flex-farmerek és joggok esetén játszik fontos szerepet. A kulcsszó a „modern-fit”. A klasszikus vonalú változatok között továbbra is a 5-pocket-nadrágok és a chinok uralják. A legújabb trendek között felbukkannak a minimálnyomatos darabok és a gyapjúszövet nadrágok is, amelyek legjobb változatban a szezon természetes fűszer színeiben, de mindenek előtt tibeti vörösben tündökölnek.

chinó nadrág férfi öltöny


De mik azok a chinó nadrágok?

A chino eredeti jelentése sávolykötésű pamutszövet, azaz zsávoly. Ma egy bizonyos, két svédzsebbel és farzsebbel felszerelt nadrágtípust jelöl. Ez a fajta nadrág a katonai viseletből került át a hétköznapi viseletbe valamikor a spanyol-amerikai háború után, amikor az amerikai veteránok visszatértek a Fülöp-szigetekről. Ott nevezték a fent említett pamutszövetből készült nadrágokat chino-nak. Jellegzetes színük a bézs és a keki. A chinot több szezon óta láthatjuk a kirakatokban. Lezser, bővebb ülepű női és férfinadrágot értünk alatta, amelyet feltűrve viselünk.

Több recept is van a viselésére, javasoljuk először próbálj fel egy khaki chino nadrágot, tompa színű ruhadarabokkal és egy erősebb színű zakóval. Látni fogod, hogy egy hangsúlyos ruhadarab mennyire kiemeli a pasztell színösszeállítást a szürkeségből. Passzos pamut inggel vagy pamut blézerrel, egysoros laza férfi zakóval, bőr mokaszínnel vagy bőrből készült cipővel párosítva a nadrágot, nem lőhetsz mellé. Számos színben lehet kapni, de lehetőleg ne sötét-piros vagy fényes neon darabokat válassz, emellett kerüld a sportcipőt és a katonai bakancsot, ezek nem illenek ehhez a nadrágviselethez.

Az a férfi, aki követi a trendeket a szekrényében lapul egy divatos chino is!