Tradíció és szakértelem a gyártótól

Fontos kiegészítő- a mellény

2017. jan. 16

Fontos kiegészítő- a mellény

Az elegancia alapvetően két dolgon múlik: mit viselünk és azt miként. Mindkettő ugyanolyan fontos.


A világ legdrágább szövetéből is készíthetünk egy tökéletes szabású öltönyt, ha helytelenül viseljük és hasonlóan bármennyire is jól tájékozott valaki, a rossz ruházatot szinte lehetetlen korrigálni.

Az öltöny közismert meghatározása: azonos anyagból készült együttes öltözék. A legtöbb öltöny két részből: nadrágból és zakóból áll, a ma ritkábban használt – de nagyon elegáns – háromrészes öltöny mellénnyel egészül ki.

mellény férfi öltönyhöz

A mellény a klasszikus üzleti és alkalmi öltönyök kedvelt kiegészítője. Szabását és magasságát a zakó záródási magassága határozza meg, azaz minél zártabb a zakó, annál magasabb a mellény. Az egygombos alkalmi zakóhoz mély, háromgombos, klasszikusokhoz öt-vagy hatgombos mellények illenek. A mellény gombjait a legalsó kivételével mindig zárva kell tartani. Nyakkendő nélküli mellényes megjelenés esetén a felső gomb is nyitva viselhető, így az összkép kevésbé lesz zárt és szigorú.

A férfiak is szeretnek különbözni egymástól, megmutatni saját stílusukat vagy kifinomult ízlésvilágukat. Egy öltönyt többféleképpen fel lehet dobni különböző kiegészítőkkel.

Alaphelyzetben mindenki igyekszik a stílusát a nyakkendővel kifejezni, a bátrabbak pedig már kísérleteznek a díszzsebkendőkkel is. Ahogy korábban már írtam róla, a díszzsebkendőt már mindenkinek ajánlom, hamarosan már ez is alap kiegészítőnek fog számítani!

De, gondolt Ön már arra, milyen az, amikor az öltönytől teljesen elütő színű mellénnyel kombinálja az öltözetét? Ez azért is érdekes, mert akik mellényes öltönyt keresnek, sokszor el sem tudják képzelni azt az öltönyt, csak azonos színű mellénnyel. Pedig a kontraszt a férfiakon is jól mutat. Fontos odafigyelni ebben az esetben arra, hogy a többi kiegészítő is illeszkedjen az új színhez! Ezzel könnyedén fel lehet dobni egy egyszerű megjelenést. Akár esküvőkön akár csak egy elegánsabb megjelenést követelő partin igazán feltűnő é meghatározó jelenség lesz az a férfi, aki be meri vállani stílusának megfelelően ezeket az apró, ízléses változtatásokat!


Még több tanácsért forduljon a Demetrend munkatársaihoz!