Tradíció és szakértelem a gyártótól

Egy kis sárm

2016. dec. 06

Egy kis sárm

Az őszi és téli hidegben mivel tudja a legjobban feldobni öltözetét egy férfi? Egyértelműen egy vékonyabb vagy vastagabb sállal könnyedén színfoltot vihetünk a szürke hétköznapi megjelenésbe.


Honnan is ered a sál története?

Már az ókori Egyiptomban Nefertiti királynő egy elegáns, finoman szőtt kendőt viselt, mely összhangban volt az előkelő a csúcsos királyi fejdíszével. Ám a sál Rómából ered, ahol mint egy rongyot hordták magukkal a férfiak és ha éppen izzadtak, megtörölték vele az arcukat. Ekkor leginkább az övükön hordták. Volt, hogy a hadi megkülönböztetés jelképe volt ez a darab. A képen három rendet láthatunk, kettő visel sálat. Valószínűleg ők voltak  a magasabb rendűek.  A divatházak csak az 1800-as években kezdtek a sálra úgy gondolni, mint divatos kiegészítő. Ekkor a nagyrészt selyemből készítették őket és a hírhedt Hermés márka tervezett ilyeneket az elsők között. A sálak igazi áttörését a 20. század hozta meg. Ekkor már többféle anyag, minta és szín került a palettára. A II. Világháború alatt készített sálak tükrözték az emberek hangulatát és politikai hovatartozását, míg a 60-as évek darabjaira a virágos minták és élénk színek voltak a jellemzőek.

 

sál egyedi férfi öltönyhöz


Hogyan kössük meg a sálat?

Nem kell messzire mennünk körülbelül 1800 km-re innen a divat egyik fővárosába, Párizsba. Meg kell, hogy mondjam, ha a francia férfiak tudnak valamit elég jól az az egyik a sálak viselése. Úgy járkálnak benne mintha koronázási ékszert viselnének. Imádom!

Nézzünk néhány tippet:

Körbe-körbe

Hosszú és vékony anyagú sál esetén, ne hezitáljunk kétszer körbetekerni nyakunkat. Ha egyszínű az öltözékünk, színes és/vagy motívumos sállal dobhatjuk fel a szürke hétköznapokat. Ez a legurbánusabb viselet jelen pillanatban, pont azért szeretik, mert nincs benne csomó.

A viztorlázós

Ez a klasszikus csomó a legelterjettebb. Félbehajtjuk a sálat, így feltesszük a nyakunk köré, majd az egyik végébe belehúzzuk a másik véget.. Kell ezt magyarázni? Ha Dandy look-ot szeretnénk, akkor tegyük az egészet az ingen belülre, ha a klasszikus elegáns megjelenésre szavazunk, akkor a kabáton kívülre. Persze csak akkor, ha a sál nem túl hosszan lóg le.

A nyakkendős módszer

Ezt ugyanúgy kötjük, mint a férfi nyakkendőt, csak sokkal lazábbra hagyjuk. Nyilván ne vastag gyapjúsállal próbálkozzunk!

Nézzen be hozzánk a Demetrend üzletébe és kíváló stílustanácsokkal ltják el szakértőink!