Tradíció és szakértelem a gyártótól

Amit az öltöny alatt viselünk: az ingek!

2016. okt. 16

Amit az öltöny alatt viselünk: az ingek!

Vajon miért és mitől olyan vonzó az öltöny a nők számára?

 

Az elegáns öltözet alapja: az ING

Az elegáns öltözéket nemcsak az zakó és a nadrág teszi tökéletessé, a szettben az ingnek is ugyanolyan fontos szerepe van. 
Az ing minden típusú öltözködés alapdarabja, legyen szó klasszikusan öltözködő menedzserről, olasz stílusú macsóról vagy akár lázadó fiatalról, az ing viselését nehéz elkerülni.
Még a póló szerelmesei és a lázadók is tartanak pár jól kombinálható alap darabot a szekrényükben.
A férfidivat szigorú és merev szabályainak változásaival párhuzamosan az ing is könnyedebbé, kényelmesebbé és egyszerűbbé vált, de formai jegyeit mind a mai napig megtartotta.

Az ing univerzális, nélkülözhetetlen és stílusos darabunk, amit a formája, a gallér szabása és a mandzsetta milyensége mellett az alapanyag minősége és mintázata határoz meg a legjobban. 


Az elegáns öltözet alapja: az ING férfi öltöny

Az ing a modern idők férfija számára is alapvető fontosságú ruhadarab.


Az ing szabásáról


Az ing vonalvezetése
Az ing bázisát a "test" alkotja, ez lehet normál, custom fit és slim vonalvezetésű.
A szűköltöny-divat és az egyre többet sportoló férfiak megjelenésével az ingek egyre szűkebbé váltak.
Magasabb lett a hónaljív, szűkebb a test és a kar szabása, valamint szűkítő varrások kerültek az ingtest hátára. Ma a hétköznapi és alkalmi ingek, valamint a casual ingek legtöbb darabja is ilyen formában készül. Ez az ingszabás felel meg a mai életérzésnek és ruházati vonalaknak is. 


A gallér

Az ing legfontosabb része a gallér, hiszen ez ad az arcnak karaktert és változtathatja meg annak formáját is, valamit ez határozza meg az ing casual vagy formális jellegét.
A mai ingeken már rögzített gallér van, ez eredetileg az olcsó ingek jellemzője volt.
A múlt század húszas éveiben a magára adó emberek kereknyakas és ahhoz illeszthető „vendéggalléros" ingeket viseltek. Mára ez már a süllyesztőbe veszett, de a divat egy örök körforgás - ki tudja, mikor jelenik meg újra?!

A mandzsetta

Az elegáns ingek legtöbbje visszahajtott mandzsettával készül. Az ilyen kézelőket a ruházathoz és óránk alapanyagához igazodó mandzsettagombbal kell összezárni. Az ing ujja minden esetben hosszú, azaz nem létezik olyan klasszikus modell, ami könyökig vagy a fölött érő szabott ujjal készülne.

A casual ing
Természetesen az öltözködés formális elvárásainak lazulásával ismertté vált a rövid ujjú ing, amik ma a casual ingek közé tartoznak.


A következő bejegyzésünkből megtudhatják, milyenek a tipikus alapdarabok, amelyeket jó, ha minden férfi beszerez!